Assortiment

Proeflokaal Beij Ons serveert een ruim assortiment van whisk(e)y’s, speciaalbieren, wijnen, frisdranken en koffie.

 

Op dit moment hebben we meer dan 70 speciaalbieren op fles en daarnaast nog 10 van het vat. We willen de Nederlandse (kleine) brouwerijen meer op de kaart zetten en hebben daarom 15 Nederlandse (micro)brouwerijen met elk 2 bieren een plek op onze bierkaart gegeven. Deze 30 bieren lopen uiteen van oud-Hollandse Kuitbieren tot fruitig en strak gehopte I.P.A's, en van gerookte zware Porters tot Saison aangevuld met Amerikaanse hop. Een variatie aan stijlen en daardoor altijd wat te ontdekken. Deze collectie wordt ondersteund door onze bieren van de wisseltap. Daarop krijgen de Nederlandse brouwers hun plek maar worden ook de seizoensbieren en klassiekers niet vergeten. 

 

Ook de whisk(e)yliefhebber heeft een ruime keus tussen diverse Single Malts, Bourbons en Irish whiskey's. Bijna 30 stuks staan op het schap bij Proeflokaal Beij Ons

Wijn is ook een belangrijk onderdeel van het Proefokaal. Mooi geserveerd en op de juiste temperatuur. Met 6 open wijnen is er altijd de juiste keuze voor het desbetreffende moment. 

 

Samenwerking

Proeflokaal Beij Ons heeft altijd een bier van brouwerij de Hemel uit Nijmegen van het vat. De geschiedenis van de brouwerij gaat terug tot 1983. De Hemel brouwt tegenwoordig een breed assortiment bieren, van 5 tot 12%. 

Daarnaast hebben we ook altijd bier van brouwerij Oersoep op fles. Oersoep brouwt graag gelaagde en complexe bieren. Gerookt, smakend naar het hooi in oude boerderijen of naar kruiden uit een ver land. Oersoep zoekt deze smaken zowel in de traditie als in het experiment. Vanuit deze soep van mout, hop en water willen zij je altijd een uitdagend nieuw bier laten proeven.

Onze wijnen komen onder andere van Delicia, een kleine wijnhandel welke is gevestigd in de Paraplufabriek in Nijmegen. Delícia is een wijn- en delicatessenwinkel, volop in ontwikkeling. De dagelijkse leiding ligt bij Joël Nunes Xavier de Medeiros. Hij is ooit, samen met zijn broer Gil, begonnen als wijnhandelaar, gespecialiseerd in Portugese en Braziliaanse wijnen en delicatessen. De winkel is voor publiek geopend iedere zaterdagmiddag.